Christus Rex

Sve je milost - Sestre misionarke Isusa i Marije (FSSPX)


Sestre misionarke Isusa i Marije družba su čiji članovi polažu jednostavne zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti. Posvećena je apostolatu u misijskim zemljama, a utemeljio ju je u mjesecu ožujku 2011. godine msgr. Bernard Fellay, generalni poglavar Svećeničkog bratstva sv. Pija X. „Sve je milost“ zove se njihovo glasilo.


Kao i svake godine dosada, 21. studeni za njih je bio važan dan jer je to dan kada družba raste u podnožju oltara. Ove godine, dvije su postulatnice iz Nigerije obukle habit, a dvije novakinje, jedna iz Francuske, a druga iz Gabona, položile su privremene zavjete.

Sve je počelo osmodnevnom duhovnom obnovom za jedan dio zajednice koju je vodio velečasni otac Daniel Couture o temi Blažene Djevice Marije. Prolazeći otajstva Gospina života, sestre su mogle produbiti svoje znanje i ljubav prema Onoj koja svaki trenutak nad njima bdije. Sada je već mnogo godina otkada su sveti Joakim i Ana došli u hram prikazati svoju malenu Mariju da bi bila cijela Božja, posvećena Njegovoj službi, za Njegovu ljubav.

„A i mi, slijedeći svoju Majku, dolazimo u 'hram' prikazati Bogu svoje živote i svoje napore ili pak svoje napore da živimo za Njega“, pišu sestre u broju 8. svojeg glasila u studenom 2015.
Celebrant je bio p. Alain Marc Nély, drugi asistent Generalnog poglavara FSSPX-a.

Njihova adresa je:
Les sœurs missionnaires de Jésus et de Marie
PO. box 852
Nairobi, 00502
Kenya
T:  +254 202-883-230
F:  +254 733-898-772
E:  ourladyofangelsnoviciat@gmail.com


Ovdje donosimo nekoliko fotografija ovih svečanih obreda:








Izvor: dici.org/laportelatine.org

Arhiva bloga

Glasnik: